Mode och miljö

Inom modevärlden är trender alltid i fokus, vilka kommer och går i cykler. Det svänger snabbt inom modet och det som var poppis förra säsongen kan snabbt vara ute. Den här sortens förändringar är så klart charmen med mode, men det är också ödesdigert för vår planet. Fler trender innebär också fler köp av nya kläder.

Stor klädkonsumtion

Även om synen på shopping förvisso har förändrats i takt med att klimathoten blivit mer omtalade handlar vi ändå fortfarande ”för mycket”. Åtminstone om vi ska se det hela utifrån ett ”grönt” perspektiv. Här i Sverige köper varje person omkring 13 kg nya klädesplagg samt textilier varje år. Det är en ganska rejäl siffra och sett till tillverkningen och kemikalier ger våra shoppingrutiner negativa effekter på miljön. Att vi köper mer kläder än vi egentligen behöver är ett faktum.

Men mode är ju kul

Visst är det roligt att handla kläder, klä sig trendigt och följa nyhetens behag. Men det finns ändå mer sunda sätt att förhålla sig till shopping av kläder. Att shoppa mer klimatsmart behöver inte alls betyda att modeintresset hämmas. Tvärtom kan det väcka nya tankegångar vid liv som föds till nya spännande modeprojekt med ett sundare framtidstänk.

Vi bör redan nu börja att tänka mer hållbart när vi handlar kläder. Framtiden behöver det mer än någonsin och branschen kommer även präglas av ett nytt tänkande gällande shopping. Det hållbara modet är en trend nu och det finns otroligt mycket att spinna vidare på inom området. De närmsta åren kommer bli spännande när det kommer till mode och shopping. Tillsammans kan vi göra mycket för en bättre framtid. Genom att förhålla oss klimatsmart till shopping bidrar vi till att modevärlden utvecklas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *

Post comment